Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Klokánky jsem si zamilovala už s prvním vstupem do veřejného prostranství. ČTV a ČT 2.  Chování vlády je naprosto neomluvitelné.

0 0
možnosti
ZU

Nevím, jak hospodařili s penězi, ale mně byl v roce 1993 unesen syn do Německa. Nikdo z úředníků tohoto státu mi nebyl ochoten pomoci.Ani kancelář prezidenta, prý pan Havel nepotřebuje negativní informace. Tehdá tam šéfovala opravdu ošklivá babizna.Ani dopisy přímo do schránky pana prezidenta nepřinesly jakoukoliv odezvu.Jediná paní Vodičková se snažila mně i synovi pomoci.Ale úřední moloch jí zabránil úspěchu.Dnes je to masivnější.

0 0
možnosti
JF

Je pochopitelné,že špatné hospodaření FOD je jednou z příčin odmítnutí pomoci ze strany vlády.Podle mne však je třeba dát přednost  udržení projektu Klokánků s tím, že budou vládou a  FOD přesně stanoveny další postupy vedoucí ke konsolidaci těchto zařízení. Ale odmítnutí pomoci situaci neřeší a velice brzy vzniknou problémy, kam s dětmi. Prostě chybí státem  daný systém v oblasti péče o nezaopatřené děti a je mnohé ponecháváno na určité dobrovolnosti neziskových sdružení.Myslím však, že za péči o nezaopatřené děti musí především nést zodpovědnost stát. Proto by měl být vstřícný a nápomocen všem, kteří v této oblasti chtějí pomoci a pokud tápou a dělají chyby je tady zase stát od toho, aby vše uvedl na pravou míru.Proto postup vlády v daném případě nemohu obhájit.A pokud došlo ke zneužívání finančních prostředků, od toho jsou zde příslušné orgány, které mohou jednat.Je také na snadě, zda stávající administrativní zátěž a současná legislativa takovým problémům  nepřispívají. Zda není třeba legislativu v této oblasti zpřesnit a zjednodušit.Všichni dobře známe  nesmyslnosti v administrativě  orgánů sociální péče, složitosti při osvojování dětí a komplikace, které ani soudcům nedovolují jednat  rychle a operativně.Je proto jednoduché prohlásit, že FOD si za vše může sám.

0 0
možnosti
JR

J22a77n 81R23á76ž

30. 7. 2015 17:09

Nápad vychovávat "bezprizorní" děti ve skoro domácím prostředí je skvělý. Ovšem jako v naprosté většině nadací a dobročinných fondech, většina získaných prostředků zmizela u managementu.

Kdyby, je to možná zbožné přání, se toho ujal bohatý filantrop, který by důsledně dohlédl na efektivitu provozu Klokánků, mnoho dětí by mu bylo do smrti věčných.

Něco takového, jak funguje "Dobrý Anděl" .

1 0
možnosti
ŠJ

Zvláštní je, jak se všichni kritici tváří, jakoby Klokánky nedostávaly žádné státní dotace - dle zprávy za loňský rok dotace na děti 119 milonů, další účelové dotace 34 mil. - A přesto v této zprávě organizace přiznává, že dluží svým zaměstnancům TŘÍ MĚSÍČNÍ PLATY a neplní odvody. Víme, že dluží 20 mil. na soc. pojištění, nevíme, kolik je to na zdravotním.

Při uvedených 680 zaměstnancích a nějakém přiměřeném platu 10-15 tisíc měsíčně to vypadá, jakoby za zaměstnance nic neodvedli CELÝ ROK.

Pokud by vláda přistoupila k dodatečné dotaci, riskuje, že i ostatní neziskové organizace zaměřené na děti, přestanou platit své závazky a vydírat.

A ještě jedna věc stojí za zmínku - opět z výroční zprávy - vyjímka, nad kterou pláče paní Vodičková, se roku 2014 JEŠTĚ TÝKALA. Omezení platí až v letošním roce.

2 0
možnosti
ZK

Asi má vláda více relevantních informací, než kolik jich mají dojmům podléhající bloggeři a diskutéři.

2 0
možnosti
JP

Vážený, četl jste někdy jejich ekonomickou zprávu? Jistě Vám chodí každý rok do schránky jako tisícům dalších občanů. Krom této zprávy na Vás vykukují dojemné příběhy o tom, jak bylo zachráněno ohrožené dítě a jak během krátké doby v Klokánku rozkvetlo. Podobnými kecy totiž získává FOD od sponzorů neskutečné prachy. Když vydělíte získané peníze počtem dětí, o které se starají, dojdete k takovým cifrám, že by ta děcka musela spát v postelích s baldachýny a jíst zlatými příbory z pravého míšeňského porcelánu. A zatím celé slavné Klokánky dluží peníze nejen zaměstnancům, ale i na sociálním a zdravotním pojištění. Mne by jen zajímalo, kam ty prachy jdou. Do Klokánků a FOD těžko.

6 0
možnosti

Já bych zase věřil, že ty peníze jdou do dětí. Ale to nic nemění na tom, že šlo o ekonomický amaterismus, který nesmí být sanován z veřejných prostředků.

0 0
možnosti
VK

Ano. Přesně na takovýchto kecech bylo financování Klokánků po celá léta založené. Proto dopadly tak, jako dopadly.

9 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 549x
Jsem Jihočech, který sleduje, co se u nás děje, a chce zaujímat k různým věcem ve společnosti svá stanoviska.

Chci ale také čas od času nabídnout některé drobnosti z mé literární tvorby.

Je na vás, jak s mou nabídkou naložíte.

 Děkuji.