Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČP

Jestli podle vás je ta doba bdění až teď, hodně jste již zaspal a mnozí s vámi.. Pozdě bycha honit.

0 1
možnosti
Foto

Jediná ideologie, která může každému přinést a dát takový život jaký si představuje je Anarchokapitalismus, nebo-li společnost soukromého práva.  Stá bude vždy o útlaku a násilí ať mu bude vládnout kdo chce.

1 1
možnosti
KB

Souhlas, ale ono je to těžké. Lidé volají po svobodě, ale na druhou stranu někteří volají po neustálé kontrole čehokoliv. Někdo mě ošidil, prodal nekvalitní zboží, odvedl nekvalitní práci? Jak to, že to stát nekontroluje. Na jednu stranu chceme svobodu, ale na druhou stranu chceme pohodlí a co nejméně na cokoliv myslet. Chceme aby stát zajistil, že nekoupíme zkažené zboží, že nás nikdo nenapálí, že v kampeličce nepřijdeme o peníze. Vidíme všude kolem sebe lidi, kteří prostě nechtějí na nic myslet a měl by za ně myslet stát. No a stím se bohužel svezou i ti samostatní.

4 0
možnosti

Pozor na směšování dvou věcí. 

Pravicovost konzervativní dělá svoboda myšlení a konání, samostatnost, nezávislost na státu, nespoléhání se na stát, ale také trest za podvody a lumpárny nejrůznějšího druhu.

Levicovost představuje nesvobodu občana v jeho tvůrčím rozmachu, sociální inženýrství a závislost na státu, na který se plně spoléhám ve všech směrech, po němž vyžaduji vyšší sociální dávky při vyšších daních podnikatelům.

Volání po nezávislosti je pravicové. Trvání na kvalitě zboží není levicové! To je samozřejmostí pro solidního pravičáka. Svoboda podvádět není konzervativně pravicovou hodnotou! Avšak hodit na stát moji starost o moje zdraví, hodit na stát zdravotní pojištění, to je levičácká závislost na státu. Zajistit v kampeličce peníze před rozkradením je pravicové, ale pojistit peníze v kampeličce, aby mohly být rozkradeny a já o ně nepřišel, to není pravicové, to je levicové!

0 0
možnosti
MV

Souhlas! Jako živnostník mohu potvrdit, že nikdy se nepodnikalo tak mizerně jako nyní! Jako OSVČ musíte znát a splňovat tolika podmínek, že by to bylo na mnohočlenné právní oddělení a byrokratický úředníci nekompromisně čekají na vaši jakoukoliv drobnou chybu, za kterou vytvoří mnoho lejster s vysokou pokutou!! Kdybych se dnes rozhodoval, tak podnikat nezačnu!!

4 0
možnosti

Ten klausovský kapitalismus je divný. Socialistický? Mafiánský? Nevím. Je divný!

0 1
možnosti

Souhlas! Ztrácíme jednu svobodu za druhou! Záhy od Listopadu! Proč? Pro absolutní absenci pravicového myšlení! Zde není jediná skutečně pravicová strana. Jednoznačně ODS a TOP09 nejsou pravicové strany, nemají pravicovou ideologii. Již dávno neslouží svobodě drobných podnikatelů, živnostníků, lékařů a slouží jen milionářům a miliardářům, z jejichž služby mají provize. 

Předlistopadové otroctví dovedným způsobem přetavily v současné omezování naší svobody. Žijeme iluzí kapitalismu, ale ve skutečnosti ten klausovský kapitalismus je snad socialistický nebo mafiánský. Žádné skutečné svobodné podnikání, jen klausovské Potěmkinovy vesnice kapitalismu. To je ku příkladu naše zdravotnictví. Socialistické inženýrství, byrokracie a nekonečná, nesmyslná buzerace s vyloučením přirozených vztahů a s vyloučením osobní odpovědnosti pacienta za proplacení zdravotní péče a s vyloučením možnosti ovlivnění systému toku peněz naším pacientem nebo lékařem.

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 549x
Jsem Jihočech, který sleduje, co se u nás děje, a chce zaujímat k různým věcem ve společnosti svá stanoviska.

Chci ale také čas od času nabídnout některé drobnosti z mé literární tvorby.

Je na vás, jak s mou nabídkou naložíte.

 Děkuji.